İlk Dikiş Makinası Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

    Dikiş makinaları çeşitli boyutlarda, stillerde ve genel performans seviyelerinde bulunabilir ve her biri farklı dikiş seviyeleri için tasarlanmıştır. Bir dikiş makinasının görünümü ve mevcut özellikleri, kullanım şeklini etkiler. Yeni başlayanlar için oluşturulan birçok makina olduğundan, fiyatların aynı aralıkta olacağını düşünebilirsiniz, dikiş makinasının özellikleri arttıkça fiyatları da artmaktadır. Birçok dikiş makinası modeli ve farklı işlevleri vardır. Düz Dikiş Makinası, Çift İğne Makinaları, Overlok Makinası, Reçme Makinaları, Lok Makinaları, Zincir Dikiş Makinaları, Zig-Zag Makinaları, Kollu Makinaları gibi. Öncelikle alınacak dikiş makinasının ne için kullanılacağına karar verilmesi gerekir.

    Yeni başlayanları için seçmenin en iyi yolu uygun bütçeli ile çok iyi çalışan basit bir dikiş makinası seçmeleri önerilir.

     

    Aşağıdaki noktaları göz önünde bulundurun;

    Temel Öğrenme Kavramları

    Basit bir dikiş makinası, yeni başlayanlar için dikiş yöntemleri ve projeleri için gerekli olan basit dikişlerin tüm tiplerine ve konfigürasyonlarına sahip olabilir. Tüm temel teknikleri öğrenmek, en zor olanlara geçmeden önce başlamak için en iyi yol olabilir.

    Ayrıca düzgün en karmaşık teknikler keşfetmek için ihtiyacınız olan temel sağlamak için en iyi yoldur.

    Profesyonel dikiş makinaları 100'den fazla farklı dikiş konfigürasyonu sunarken, basit makinalar acemiler için 10'dan daha azına sahip olabilir. Bir örnekten diğerine nasıl geçildiğini görmek için ayarları deneyin ve onlarla çeşitli kumaş türleri üzerinde çalışın.

    Her sabitleme noktasının bir dizi farklı kumaşta nasıl göründüğünü anlamak için size iyi bir fırsat sunacak.

     

    Kullanımı Kolay

    Dikiş makinasının basit stillerine de sahip olabileceğiniz küçük deneyime bakılmaksızın kullanımı kolaydır. Temel parçaları ve yapılandırmaları öğrenmek için daha kolay bir yol oluşturur, bu da çok daha profesyonel bir model seçtiğinizde her seferinde sıfırdan başlamanız gerekmediği anlamına gelir. Bir acemi doğrudan profesyonel bir modele girerse, bir proje kurmadan önce bile hızlı bir şekilde kafa karıştırıcı ve rahatsız edici olabilir.

     

    Dikiş Tekniklerini Öğrenin

    Basit bir dikiş makinası ile parmak ucunuzun sunduğu tüm temel dikişlere sahip olmalısınız, ancak dikiş becerilerinizi artırmak istiyorsanız, farklı dikişleri manuel olarak yapmayı öğrenmeniz gerekecektir. Başlangıçta önemli görünmese de, işinizi yapmak için her zaman bir makinaya sahip olmak yerine, dikişi manuel olarak öğrenmeniz önerilir.

    İşleri kendiniz nasıl yapacağınızı anlayarak, otomatik ayarlamaları kullanarak dikişleri tamamlamak açıkça daha kolaydır, kendi diktiğiniz dikişleri gördüğünüzde dikiş dikmenin zevkine varabilirsiniz.

     

    Düz Dikiş Makinaları

    Düz dikiş makinası temel bir dikiş olan düz dikişi gerçekleştiren makinadır.

    Kalın kumaşlarda, birleştirme dikişlerinde ya da astar, vizotin, kumaş gibi birkaç malzemenin birlikte dikildiği durumlarda üst transportlu ve iğne transportlu makinalar kullanılır.

     

    Taşınabilir Dikiş Makinaları

    Taşınabilir bir dikiş makinası sahip olmak istediğiniz makina olabilir. Bu ultra taşınabilir cihazlar ucuz, hafiftir. Taşınabilir bir dikiş makinası kullanmanın en büyük avantajları kesinlikle taşınabilirlik ve rahatlıktır.

     

    Overlok Makinaları

    Overlok kumaş kenarlarını keserek ve aynı zamanda dikerek temizlik yapan makinaya denir. Kumaş makinaya yerleştirilir ve pedalına basarak temizlik işlemi gerçekleştirilir. Overlok çekilen kenarların iplik atması ve dikişlerden atması engellenmiş olur.

     

    Manuel Dikiş Makinaları

    Manuel bir makina iki strateji, manuel modeller veya pillerle güçlendirilebilir.

     

    Yürüyen Ayak Dikiş Makinası:

    Bu makina çerçeveler ve şeritler gibi kumaşlar için idealdir.

    Bu  cihazlar genellikle taşınabilir. Onları dolaplarınızın içinde tutabilirsiniz. Kolayca bir yerden başka bir yere sorun olmadan götürebilirsiniz. Dikişi kolaylaştıran geniş bir dikiş alanına sahiptir.

    Motoru güvenilir bir dikiş ve küçük bir iş sağlamak için oluşturuldu.

    Ayak beslemesi kayma eğiliminde olan çok dayanıklı malzemeler dikiyorsanız, bu çok yararlıdır. Georgette malzemeleri, kadife bir korse veya örneğin bir deri etek dikiyorsanız. Dikiş makinalarının aksesuarlarını gerçekten ayaklara beslediğinden, problemler kolayca çözülebilir ve dikişler kolay ve hızlı bir şekilde yapılabilir.

    Ağır bir kumaş dikilmesi gerektiğinde, ek bir alan sağlanır: Yağlı malzemelerin dikilmesi için ek bir alan istiyorsanız kaldırmanız gereken bir kol vardır.

    Otomatik iplik Zamanlayıcısı dikiş cihazlarına monte edilmiş otomatik bir iplik zamanlayıcısıdır. İplikler, makinanın tabanındaki düğmeye basılarak kesilir. Bu, tüm dikiş işlemini korur. Kesinlikle iplik israfı yoktur. Gerekli olacak toplam miktar cihaz tarafından kesilir

     

WhatsApp chat Makina Satış
WhatsApp chat Yedek Parça Satış